26.1.2016. 10:50
0
Na olimpijskim planinama jutros pušteni ski liftovi, temperatura oko nule
Na Olimpijskim planinama Igmanu, Bjelašnici i Jahorini jutros je u funkciji većina ski liftova. Temperatura je oko nule, a najniža visina snijega na skijalištima je deset centimetara.
U Babinom dolu na Bjelašnici danas su pušteni u rad ski liftovi: BX, K1 (kolijevka) i trosjedna žičara.

Na Malom polju na Igmanu puštena su u rad četiri baby lifta i tubing staza, dok je na Velikom polju u funkciji baby lift i staza za nordijsko skijanje.

Visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici trenutno iznosi od deset do 15 centimetara, a temperatura je 0 stepeni Celzijusa. Visina snježnog pokrivača na vrhu Bjelašnice je 36 centimetara, dok je temperatura -1 stepen Celzijusa.

Na Malom i Velikom polju na Igmanu trenutna visina snijega je od 10 do 15 centimetara, a temperatura je -1 stepen Celzijusa.

Na jahorinskim skijalištima visina snijega je oko 20 centimetara, a temperatura je jedan stepen Celzijusa.

U funkciji su: Poljice ski lift, Poljice baby lift, Poljice šestosjed, Ogorjelica I šestosjed i Skočine šestosjed.
(Fena)
PlanineBiH
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.