17.3.2015. 10:16
0
Travničanin Dado Delić „očitao“ lekciju avanturistima
Avanturista vam nije onaj ko obilazi svjetske destinacije, a pri tom bude smješten u hotelima sa pet zvjezdica, objeduje u najskupljim restoranima, snima I fotografiše sve što kaže turistički vodič, a kada dođe doma to prepričava kao veliku avanturu.
Travničanin Dado Delić je pravi avanturista koji je samo sa nekoliko stotina eura u džepu biciklom 19. Maja otišao na put u Maroko. E, to je avantura! 73- dnevni put do Maroka Dadu je vodio preko Hrvatske, Slovenije, Italije, Francuske i Španije.

Mladi Travničanin koji je ispunio svoju životnu želju na ovaj put se kako nam je rekao uputio sam, a najbolji prijatelj mu je tokom putovanja bilo njegovo prijevozno sredstvo-biciklo sa osnovnim potrepštinama za avanturistički put.

Roditelji nisu smjeli znati da će sam pohoditi Maroko.

Kako već rekosmo Dado nije bio obični turista, ulazio je među obične ljude koji su ga primali sa toplom dobrodošlicom, ali priznao nam je da je bio pomalo I sumnjičav.

Kažu da sa putovanja gotovo uvijek donosimo lijepe uspomene, a 25-godišnji Travničanin će dobro zapamtiti njemu upečatljive situacije.

Brojčanik za kilometražu na biciklu pri samom kraju putovanja pokazao je cifru od 4.690 kilometara, ali se na tom zaustavio i pokvario, a pri dolasku u Travnik njegovi prijatelji su mu priredili nezaboravan doček. Tako je Dado Delić u ovom malom bosanskom gradiću postao sinonim za avaturu koju sada žele isprobati brojni mladi Travničani.

Novinar: Alma Alilović-Kurtović
Snimatelj: Ermin Ljumić
Montaža: Adis Zilić
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.