2.5.2016. 21:24
0
Jedna od najljepših pećina u BiH od sutra otvorena za turiste
Jedna od najpoznatijih pećina u Bosni i Hercegovini Vjetrenica kod Ravnog od sutra je otvorena za posjetioce, nakon što je nekoliko mjeseci bila pod vodom, zbog obilnih padavina koje su pogodile ovo područje, piše NAP.

Samo u prošloj godini više od 11.000 turista posjetilo je ovaj biser, a pretpostavlja se da bi broj bio i veći da pećina nije poplavljena krajem prošle godine. Ovaj zaštićeni spomenik prirode i turističko odredište nalazi se u prelijepom krajoliku u jugoistočnom dijelu Hercegovine. 

Fascinantni su podzemni kanali Vjetrenice. Ukupno je otkriveno 6.700 metara podzemnih kanala. A, posebno je privlačna pojava snažnog vjetra na ulazu u pećinu kao i osjetno strujanje zraka na nekoliko drugih mjesta u unutrašnjosti pećine.

Fond za zaštitu okoliša FBiH dao je 100.000 KM za obnovu Vjetrenice nakon poplava. Vrata pećine turistima će sutra otvoriti Dragan Čović, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, piše NAP.

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.