2.6.2016. 17:09
0
"Nedostatak zračne linije Budimpešta - Sarajevo hendikep za razvoj bh. turizma"
Na inicijativu ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismira Juske danas je u Sarajevu održan sastanak s ambasadorom Mađarske u BiH Józsefom Négyesijem.

Razgovarano je o ponovnom uspostavljanju zračne linije između Budimpešte i Sarajeva, što bi dovelo do značajne saradnje u području turizma, a time i bolje privredne saradnje dviju zemalja.

Kako je objasnio ambasador Négyesi, Mađarska je već raspisala tender za uspostavljanje ove linije na koji se prijavilo pet avio kompanija, za šta se sad čeka konačan odabir.

Po riječima Juske nedostatak ove zračne linije je veliki hendikep za razvoj turizma u BiH i Sarajevu.

Tokom sastanka razgovarano je i o uspostavljanju željezničke infrastrukture između dviju zemalja. S obzirom da se bez Republike Hrvatske ne može uspostaviti ova konekcija, u narednom periodu bit će iniciran trilateralni sastanak resornih ministara Republike Hrvatske, Mađarske i BiH.

Na koncu, obje strane izrazile su želju za unaprijeđenje saradnje na svim poljima prometne infrastrukture između dvije zemlje što bi dovelo i veće trgovinske razmjene.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.