10.8.2016. 15:34
0
Turisti u Neumu razočarani: Sve je prljavo i nema WC-a
Turistička sezona u Neumu u punom je jeku. Veliki broj turista posjetio je ovaj grad u maju i junu, ali ipak vrhunac sezone tek se očekuje.

U Neumu su zadovoljni dosadašnjim prilivom gostiju, a rezultat je to sve bolje ponude potrebnim za razvoj turizma.

Veliki broj Bosanaca i Hercegovaca odmor i spas od vrućina pronalazi u Neumu. Prepune neumske plaže govore kako se u ovaj gradić ne dolazi slučajno.

Za razliku od proteklih godina veliki broj turista posjetio je Neum tako je do kraja jula na neumskim plažama bilo više stranih nego domaćih turista. Najbrojniji su Francuzi, Poljaci, Nijemci, Slovenci te Italijani.

Turista iz Slovenije: “Došli smo na osam dana u Hercegovinu, bit ćemo u Neumu samo nekoliko sati, lijepo nam je.”

Turistkinja iz Slovenije: “Nikad nisam bila ovdje pa mi je zanimljivo, lijepo je, malo i slatko. Ali mnogo nam je daleko pa ne razmišljam o ponovnom dolasku.”

Posjetioci su uglavnom zadovoljni cijenama, no mišljenja su da se čistoća grada može podići na veći nivo.

Domaći turisti: “Lijepo je, ali nisam baš zadovoljan higijenom. Parking naplaćuju, ali je toliko prljavo to je strahota jedna i nema niti jednog javnog WC-a.”

Domaći turista iz Gračanice je kazao: “Došli smo ovdje na bračno putovanje, najbliže nam je bilo. Što se tiče smještaja baš i nije čisto, more tu i tamo, nije baš najbolje.”

Ni lošije vremenske prilike nisu predstavljale limitirajući faktor, a u Neumu se ovih dana traži krevet više, javlja N1.

“I ove godine predsezona je bila prilično dobra, zatim slijedi jedan period kada je bila malo stagnacija, a to je 6. i 7. mjesec. U tom periodu je bio mjesec Ramazana koji utječe puno na posjetu u Neumu i vremenske prilike nisu odgovarale, tako da je u odnosu na prošlu godinu bilo puno manje gostiju u tom periodu, da bi se početkom 8. mjeseca počelo masovnije dolaziti”, izjavio je Andrija Krešić, diretkor TZ HNK.

Pojedini problemi ukazuju na to da turizam u Neumu raste, ali da jedini bh. grad na jadranskoj obali nema kapacitet pratiti potražnju.

“Borba je za gosta koji će se vratiti, koji je bio ove godine pa će doći i dogodine, to znači da je bio zadovoljan pa se ponovo vratio, borimo se da imamo što više takvih gostiju”, smatra Andrija Kešić, direktor TZ HNK.

Ove godine završeno je šetalište koje se proteže s jednog na drugi kraj Neuma u dužini od pet kilometara, a nastavak izgradnje ceste Stolac – Neum najavljuje se pred kraj ljetne sezone.

(Avaz/Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.