24.8.2016. 15:03
0
Sve manje turističkih posjeta Parizu zbog terorističkih napada, štrajkova i poplava
Posjete turista glavnom gradu Francuske značajno su osiromšile proteklih mjeseci nakon niza terorističkih napada koji su potresli Pariz prošle godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Regionalni turistički ured Pariza za sve manje posjeta turista francuskoj prijestolnici "krivi" terorističke napade, sindikalne štrajkove i poplave.

Pad posjeta Parizu u prvih šest mjesec najviše se odnosi na Japance, Ruse i Kineze koji su ranijih godina prednjačili na listi najbrojnijih turista. 

Sve manje prometa prijavili su i lokalni hoteli. 

Zbog lošeg turističkog prometa u Parizu ministar vanjskih poslova Jean-Marc Ayrault sazvao je hitan sastanak počekom septembra gdje će biti predstavljeni prijedlozi koji bi trebali "oživjeti turizam" u Parizu koji čini sedam posto ukupne francuske ekonomije. 

Iz Ureda je naglašeno kako drugi francuski region nisu pogođeni malim brojem turističkih posjeta poput glavnog grada.

Manji broj posjeta, kako se navodi, zabilježen je i na francuskoj rivijeri, a sve zbog napada u Nici sredinom jula kada je poginulo 86 osoba. 

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.