3.10.2016. 15:33
0
Skriveni raj na Zemlji: Jezero Karagol u Turskoj očarava posjetioce
Anadolu Agency
Anadolu Agency
Anadolu Agency
Anadolu Agency
Jezero Karagol (Crno jezero) koje se nalazi u provinciji Artvin, na sjeveru Turske, spremno je da pokaže svoje bogato jesenje ruho i njime ponovo očara posjetioce, javlja Anadolu Agency (AA).

Jesen opjevana u stihovima književnika širom svijeta i ove godine Karagol je učinila “mjestom sa razglednice”.

Mnogobrojni domaći i strani turisti koriste posljednje sunčeve zrake kako bi uživali u plesu boja i svjetlosti koja se prelama među visokim borovima oko jezera koje se nalazi u nacionalnom parku Sahara.

Jezero koje mnogi turisti posjećuju tokom cijele godine, u ovom periodu spremno je za pokazivanje svih nijansi zlatne boje, zbog čega ga posebno mnogo posjećuju fotografi, ali i svi oni koji traže oazu mira.

Ipak, na obalama jezera moguće je kampirati, roštiljati ili jednostavno piti čaj (po kojem je crnomorska regija poznata) i uživati u pogledu.

Postoje i oni koji odluče jezero posmatrati sa njegove sredine, iz čamca odakle mogu vidjeti ribice različitih veličina i boja.

Karagol je idealno mjesto da se provede nekoliko dana u prirodi, ali je dovoljan i jedan dan zaopuštanje od stresa nakupljenog tokom sedmice.

Mjesto Savsat, u kojem se jezero nalazi, dio je Cittaslow mreže. Generalna skupština Cittaslowa u Italiji je 2015. godine Savsat proglasila “mirnim gradom”.

“Ne možemo prestati fotografisati. Planine, zelena, žuta, plava boja.. Sve na jednom mjestu. Pokušavamo napraviti dobre fotografije”, pojasnila je fotografkinja Meryem Enis koja svaki put kada posjeti jezero ostane očarana njegovom ljepotom i čistoćom.



(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.