25.10.2016. 14:29
0
Španija: Turistička ostrva žele ostati na ljetnom vremenu
Popularna španska turistička ostrva u Mediteranu žele ostati na ljetnom vremenu, tako da mogu uživati u više dnevnog svjetla, javlja Anadolu Agency (AA).

Regionalni parlament Balearskih ostrva, koja uključuju Mallorcu i Ibizu, odobrio je prijedlog u utorak i pozvao centralnu špansku vladu da im omogući da ostanu na ljetnom vremenu, dva sada ispred vremena po Greenwichu (GMT), te da ne vraćaju sat za jedan sat unazad nadolazećeg vikenda.

U zahtjevu se tvrdi da su ostrva dijelovi Španije, koji su najviše pogođeni pomjeranjem sata, jer budu prvi koji vide izlazak Sunca.

Zagovornici ove ideje tvrde da bi ostanak dva sata ispred GMT-a omogućio ostrvljanima više dnevne svjetlosti po okončanju radnog dana i da bi se smanjili troškovi za rasvjetu.

Ministarstvo industrije Španije navodi da o tome odlučuje Evropska unija, a ne zemlje članice individualno.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.