15.4.2017. 10:03
0
Čaluk: Sarajevo predstavljeno na Sajmu putovanja u Rijadu
Nastavljajući promotivne aktivnosti, Turistička zajednica Kantona Sarajevo je, u saradnji s Al Shiddi grupacijom, protekle sedmice učestvovala na Sajmu putovanja u Rijadu.
Predstavnik TZKS-a Faruk Čaluk kazao je Feni da je ovo jedan od najvećih sajmova za predstavljanje turističkih potencijala u ovom dijelu svijeta.

Dodao je da su na sajmu, osim predstavnika Turističke zajednice Kantona Sarajevo, prisustvovali i predstavnici hotela Bristol, Hills, Hollywood, Ilidža, Malak Regency te "Tarčin Forest Resort and SPA".

- Kao i ranije, i ove godine je bila velika posjećenost sajmu, a Bosna i Hercegovina je bila u centru interesovanja velikog broja posjetilaca. Osim navedenih, domaćih kompanija, našu državu kao i grad Sarajevo, promoviralo je i nekoliko stranih kompanija kao jednu od najpoželjnijih destinacija - kazao je Čaluk.

Također je naglasio  da su štand predstavnika Bosne i Hercegovine u toku trajanja sajma posjetili i ambasador Bosne i Hercegovine u Saudijskoj Arabiji Senahid Bristrić, kao i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

- Drugi dan sajma, na svečanosti upriličenoj u Privrednoj komori Saudijske Arabije, promovirano je pokretanje direktne aviolinije Rijad - Sarajevo. Linija će biti otvorena od 23. juna do kraja septembra s dnevnim letovima iz saudijske prijestolnice ka našem glavnom gradu - objasnio je Čaluk.

Osim Bosne i Hercegovine te zemalja Zaljeva na ovogodišnjem sajmu u Rijadu svoje turističke potencijale su predstavili i Indonezija, Turska, Egipat, Tunis, Šri Lanka, Maldivi, Austrija, Češka, Slovačka, Mađarska, Etiopija, Holandija, Poljska, Njemačka, Filipini i druge države svijeta.

(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.