12.5.2021. 16:24
0
Dobre vijesti za bh. građane: Njemačka donijela nova pravila za ulazak u državu
Vlada Njemačke donijela je nova pravila za ulazak u zemlju, s obzirom na pandemiju koronavirusa.

Prema najnovijim mjerama, svi oni koji su se vakcinisali ili koji su preboljeli koronavirus neće morati da se testiraju pri ulasku u zemlju, a biće i lišeni karantina.

Oni koji se nisu vakcinisali biće obavezni otići u karantin, ali ukoliko njih test na koronavirus bude negativan, moći će napustiti mjeru izolacije.

Dakle, ova pravila svakako vrijede i za građane naše zemlje, te ukoliko ste preboljeli koronavirus ili ste se vakcinisali, većih problema i restrikcija pri ulasku u Njemačku, kako sada stvari stoje, ne bi trebalo biti.

Njemačka je nova pravila uvela radi lakšeg i jednostavnijeg ulaska u zemlju tokom ljetnih mjeseci, uz napomenu da pravila važe samo za one osobe koje su primile vakcine koje su odobrene u Europskoj uniji.

Njemački ministar zdravlja, Jens Spahn, rekao je da očekuje da će država do kraja juna početi da izdaje digitalne certifikate o imunitetu.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.