6.6.2021. 8:19
0
Ruske avio-kompanije dobile odobrenje: Planiraju pokretanje letova za Sarajevo i Podgoricu
Tri ruske aviokompanije dobile su odobrenje ruske Federalne agencije za vazdušni saobraćaj Rosaviatsiya za pokretanje novih letova za Sarajevo i Podgoricu.

Aviokompanije sada moraju zatražiti odobrenje vlasti u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori kako bi organizirale letove za glavne gradove ovih zemalja.

Kompanija S7 Airlines je dobila zeleno svjetlo za uvođenje do tri sedmična leta između moskovskog aerodroma Domodedovo i Međunarodnog aerodroma u Sarajevu. Trenutno nema letova između Rusije i Bosne i Hercegovine. Prije pandemije, tačnije 2019. godine, 4.079 putnika je putovalo indirektno između Moskve i Sarajeva.

Također, dva ruska prevoznika dobila su odobrenje ruskog regulatora za uvođenje linija od Moskve do Podgorice, a riječ je o aviokompanijama Nordwind Airlines i Ural Airlines. Nordwind je dobio dozvole za do dva leta sedmično, a Ural za jednu sedmičnu liniju.

Između Podgorice i Moskve ne postoje letovi, uprkos tome što je Rusija jedno od najvećih tržišta vazdušnog transporta za Crnu Goru, međutim, većina prometa koncentrirana je u Tivtu.

Moskva je 2019. godine bila druga najprometnija neopslužena ruta u Podgorici, sa 12.545 putnika koji su indirektno putovali između dva grada.

Ruske aviokompanije pojačavaju svoje operacije u regiji, jer su brojna evropska tržišta i dalje zatvorena za ruske turist, piše Klix.

Ruskim državljanima nisu potrebne vize za ulazak ni u Bosnu i Hercegovinu ni u Crnu Goru. Nadalje, ne postoje procedure vezane za koronavirus pri ulasku u Crnu Goru, dok je za posjetu Bosni i Hercegovini potreban negativni PCR test.

(Ajdin Balićevac)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.