24.8.2022. 23:35
0
Lufthanska otkazuje brojne letove iz Frankfurta za Sarajevo, Beograd, Zagreb i Ljubljanu
Njemačka Lufthansa planira otkazati brojne letove iz Frankfurta do gradova širom bivše Jugoslavije jer kontinuirani nedostatak osoblja i dalje muči i aviokompaniju i industriju.

Kako piše “Aeroroutes”, otkazi će utjecati na usluge koje se odnose na letove iz Frankfurta za Beograd, Zagreb, Ljubljanu i Sarajevo, međutim operacije iz Minhena će u ovom trenutku ostati nepromijenjene.

Sveukupno, avioprijevoznik otkazuje 8 posto svih letova unutar svoje međuevropske mreže sljedećeg mjeseca, piše ExYuAviation.

U septembru je otkazano ukupno osam letova između Frankfurta i Beograda pa će tako biti realizovana 52 leta umjesto prvobitno planiranih 60.
Iz Zagreba Lufthansa također otkazuje osam letova tokom mjeseca septembra, na ukupno planirana 44 leta umjesto prvobitno planiranih 52.

U Ljubljani, koja je izbjegla većinu ljetnih otkazivanja letova, prekinuta su samo četiri leta, sa ukupno 56 planiranih operacija između Frankfurta i slovenačke prijestolnice, u odnosu na šezdeset.

Najmanje će biti pogođeno Sarajevo s obzirom na to da je za septembar otkazan samo jedan let od ukupno 29 planiranih za taj mjesec.


Lufthansa je bila pogođena otkazivanjem letova ovog ljeta zbog nedostatka osoblja. Problem se dodatno pogoršao prošlog mjeseca kada je njihovo osoblje na zemlji stupilo i u štrajk, nezadovoljni platom i drugim uslovima rada.


(Admir O.)

 
Putovanja
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.