13.11.2022. 17:15
0
Tužna sudbina nesrećnog čovjeka: Preminuo Iranac koji je 18 godina živio na aerodromu
Sedamdesetsedmogodišnji Naseri je umro prirodnom smrću, rekao je zvaničnik agenciji AFP.

Uhvaćen u diplomatski ćorsokak Iranac je na aerodromu “Šarl de Gol” živio od 1988. godine.

Naseriju je u jednom trenutku odobreno da živi u Francuskoj, ali se prije nekoliko sedmica vratio na aerodrom, gdje je i umro.

Rođen 1945. godine u iranskoj provinciji Kuzestan, Naseri je prvi put posjetio Evropu u potrazi za svojom majkom.

On je nekoliko godina živio u Belgiji nakon što su ga protjerali iz Britanije, Holandije i Njemačke jer nije imao ispravna imigraciona dokumenta.

Naseri je zatim otišao u Francusku, gdje je ostao da živi na terminalu 2F.

Okružen kolicima za prtljag na kome su bile njegove stvari, koje je godinama prikupljao, Naseri je živio na jednoj klupi aerodromskog terminala, a dane je provodio pišući o svom životu i čitajući knjige i novine.

Njegova priča privukla je pažnju svjetskih medija i zapala za oko reditelju Stivenu Spilbergu koji je režirao film “Terminal” u kome su glavne uloge igrali Tom Henks i Ketrin Zita-Džons, podsjeća BBC.


(Admir O.)

Iranac
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.