25.1.2023. 21:26
1
Branislav iz Zenice ima 42 godine, a nijednu godinu staža: “Samo Njemačka može riješiti moje probleme”
Branislav Mandić iz Konjevića kod Zenica ima 42 godine, a ni jednu godinu upisanog radnoga staža. Radio je u Zagrebu na “crno”, ali i u BiH.

Na jednoj farmi čak osam godina radio je bez uplate doprinosa za PIO i zdravstveno osiguranje. Danas živi sam u “pustinji” udaljenoj od civilizacije. Teško ga je reporter Srećko Stipović pronašao. Bez i jedne marke primanja, Branislav jedva preživljava.

O tome zašto nije oženjen kaže: 

– A ko će doći ovdje u ovu pustaru da živi sa mnom bez prebijene pare – kaže on.

Bivši stanovnici dođu na Uskrs, Novu godinu, patron župe. Svi se ponovo vrate svojim novim kućama. On kaorješenje problema vidi samo u odlasku u inostranstvo, ali nema novaca čak ni da produži pasoš. Najviše bi volio dobiti posao u Njemačkoj. 

Više pogledajte u videoreportaži.




(Admir O.)

StazRad
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.