25.2.2015. 23:33
0
Vučić: Srbija nabavlja moderno oružje
Prvi potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vučić  najavio je nabavku modernijeg oružja i oruđa, prije svega za lovačku avijaciju, kao i protivvazduhoplovnih sistema modernijeg tipa.
Prvi potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vučić  najavio je nabavku modernijeg oružja i oruđa, prije svega za lovačku avijaciju, kao i protivvazduhoplovnih sistema modernijeg tipa.

Vučić je prilikom posjete dežurnim vojnicima protivvazdušne odbrane Vojske Srbije u  kasarni „Major Dragutin Gavrilović“ u Zucama rekao da su modernizacija oružanih snaga Srbije i rješavanje političkih problema prioritet Srbije u narednom periodu.

"Posle 20 i više godina dobit ćemo nove vazduhoplove najmodernijeg tipa. Za Srbiju jeveoma važno da u najskorije vreme obezbedi sigurno nebo”, poručio je Vučić i istakao da, što se kopnene vojske tiče, u regionu je teško naći onoga ko može da se mjeri sa Vojskom Srbije.

On je dodao da će da pronaći najbolji mogući aranžman i modus za nabavku novih oružja i oruđa.

Čestitajući praznik pripadnicima jedinice raketne baterije u Zucama, sa kojima je proveo Vaskrs, Vučić je na doručku sa raketašima vojske izrazio zahvalnost što svaki dan čuvaju zemlju i što su bezbroj puta dokazali hrabrost.

“Ponosan sam što je 250. brigada herojska i što nas čuvate, a želim vam čisto nebo i bolja oružja i oruđa”, rekao je Vučić.

Naglasivši da je Srbija posvećena miru i razvoju dobrih odnosa sa svima u svijetu, srbijanski ministar odbrane je rekao da Srbija ima iskustva da uvijek treba da bude spremna da štiti svoju teritoriju.

“I danas imamo veliki broj raketa koje štite naše nebo, a uveren sam da daljim razvojem, ali i učenjem i obukom, na jasan način odvraćamo svakog ko bi pomislio da napadne Srbiju ili ugrozi njeno stanovništvo”, poručio je Vučić

On je naveo i da je zadatak Vlade Srbije da obezbijedi da vojska ima čime da zaštiti narod i zemlju i da će u narednih šest mjeseci raditi na tome.

Vučić je, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, prisustvovao i prikazu borbenog rada dežurne raketne baterije.

(Anadolija)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.