15.10.2015. 9:32
0
Nevrijeme u Hrvatskoj: Vodena bujica nosila sve pred sobom, cijela naselja bez struje
Nevrijeme praćeno jakom kišom izazvalo je u srijedu navečer velike probleme na šibensko-kninskom području, zbog velikih padavina i plime poplavljeno je šibensko gradsko područje Doca, a poplave su pogodile i centar grada.

Granitne kamene kocke kojima je popločan dio ulice prema gradskoj četvrti Šubićevac vodena bujica nosila je sve do Poljane, glavnog gradskog trga. Niz Goricu su tekli slapovi, u Zatonu se voda na rivi popela na 30 centimetara.

“Jednostavno vam ne mogu u ovom trenutku reći koliko smo poziva za intervencije zaprimili, svake sekunde nam zvone telefoni, najviše zbog ispumpavanja podruma”, kažu u Županijskom centru 112, piše Šibenik IN.

Tokom nevremena bez struje je ostao Žaborić, područje Danila do Perkovića. U Vodicama je dio potrošača namjerno isključen zbog visoke vode, ostrvo Kaprije je bez struje još od 18 sati. Cijela Rogoznica je ostala bez struje na dva sata, ali je tamo saniran kvar, osim za Podurljak u rogozničkom zaleđu.

“Cijeli dan se mučimo po terenu, kako gdje udari munja zna doći do prekida mreže, dajemo sve od sebe pa poručujemo građanima da imaju razumijevanja”, rekli su Elektri za Šibenik IN.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.