17.10.2015. 9:40
0
Škola nije estrada: Uvodi se zabrana oblačenja helanki, šorceva, 'golih stomaka'...
U školu od sada djevojčice neće moći ići u helankama, a ni golog stomaka. Dječacima su, s druge strane, zabranjene sve vrste šorceva i atletske majice. A sve to jer su estradni trendovi u odijevanju primorali obrazovne ustanove u Beogradu da donesu stroge pravilnike o oblačenju, piše b92.
Ovo je obrazovna ustanova, a ne estrada. Izgleda da je ovo moralo biti posebno istaknuto kako bi se skrenula pažnja učenicima da na časove dolaze prikladno obučeni. 

"Neka oni budu različiti, lijepi i mladi, ali neka to ima granicu ukusa. Ne možete doći u šorcu na nastavu, ne možete golog struka...", kaže prof. dr Nada Trifković, direktorica Medicinske škole "Beograd". 

Bretele, šorcevi, napadna šminka natjerali su direktore osnovnih i srednjih škola da ustaljeni kodeks oblačenja pretoče u pisani oblik sa jasnim smjernicama, piše b92.

Šminkanje i vještački nokti popularni su već od petog razreda. Osim toga, primijetno je da su djeca u popodnevnoj smjeni neprikladnije obučena, valjda zato što iz kuće izađu dok su roditelji na poslu.

(Merima Druškić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.