22.10.2015. 11:12
0
Hrvatska vlada od EU traži 1,6 milijuna eura pomoći za izbjeglice
Vlada Republike Hrvatske na današnjoj sjednici je odobrila Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje (DUZS) da putem Europske unije (EU), Koordinacijskog centra za odgovor na krizne situacije, zatraži materijalnu pomoć za prihvat migranata u Hrvatskoj.

Odobrenjem zahtjeva od strane nadležnih europskih institucija državne robne zalihe bi se mogle popunjavati potrebnim materijalima kojih nedostaje na terenu, javlja Anadolu Agency (AA).

Hrvatska će Vlada, na prijedlog ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, zatražiti 12 milijuna kuna (oko 1,6 milijun eura).

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić je kazao kako je Hrvatska materijalno izbjegličku krizu do sada rješavala iz robnih rezervi.

Istaknuo je kako se intenzivno troše deke i kreveti i kako se, unatoč svoj pomoći od UNHCR-a i drugih organizacija te ljudi koji donose pomoć, potroši i po 13,5 tisuća deka.

Kazao je kako je Hrvatska uputila apel prema Europskoj uniji kako bi uspjela i dalje stabilizirati situaciju sa izbjeglicama na svom teritoriju uslijed nadolazeće zime.

(Anadolija)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.