23.10.2015. 22:30
0
Izbjeglice i dalje pristižu u Sloveniju, za sedam dana ušlo više od 50.000 izbjeglica
U Sloveniju je za manje od sedmicu dana, preko Hrvatske, ušlo više od 50.000 izbjeglica s Bliskog istoka, javlja Anadolu Agency (AA).

Priljev izbjeglica je i dalje prevelik, a slovenska strana gradi i prihvatni centar za oko 2.000 izbjeglica. 

Prema podacima koje je saopćilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Slovenije, samo u četvrtak u Sloveniju je ušlo 9.339 izbjeglica. U prihvatnim centrima nalazi se više od 7.000, a u centrima druge vrste dodatnih oko 6.000 osoba. 

U slovenske Brežice, u mjestu gdje je registracijski izbjeglički kamp, izbjeglice i dalje pristižu. Iznemogli i uglavnom sa djecom u naručju izbjeglice se kreću preko polja u nadi da će jednoga dana stići na željena odredišta, neku od evropskih zemalja u kojima planiraju zasnovati novi život. 

(Anadolija)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.