24.10.2015. 8:20
0
Ponovo bačen suzavac u sali Skupštine Kosova
U sali Skupštine Kosova je nakon desetominutne pauze poslanici opozicije su ponovo bacili suzavac kako bi onemogućili rad Skupštine, javlja Anadolu Agency.

Poslanici opozicije su bacali i flaše s vodom u pravcu članova vladinog kabineta.

Suzavac je bačen u prisustvu velikog broja obezbjeđenja, isto kao i prije pauze. Skupština je ponovo morala da ode na pauzu.

Pripadnici skupštinskog obezbjeđenja sve vrijeme su u sali i štite mjesta na kojima sjede predsjednik Skupštine i članovi vladinog kabineta.

Predhodno su specijalne jedinice Kosovske policije rastjerale aktiviste opozicije, koji su tvrde predmete počeli bacati u pravcu policije. Aktivisti su ispred Skupštine bili okupljeni od 16 sati kada je trebala da počne sjednica Skupštine.

Kosovska policija je saopštila da je ispred Skupštine bilo između 150 i 200 osoba koje su različitim predmetima i molotovljevim koktelima gađale u pravcu policije, nakon čega je policija bila prinuđena da reaguje. Policija je, takođe, navela da do sada nijedan poslanik nije uhapšen, niti povrijeđen.

(Anadolija)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.