3.11.2015. 19:30
0
Milanović Merkelovoj: Neće doći do rata na Balkanu
Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je u utorak kako neće doći do nikakvih oružanih sukoba na Balkanu u slučaju zatvaranja njemačke granice za priljev izbjeglica i migranata, te dodao da Hrvatska može "puno brže" zatvoriti granicu od Njemačke.
 Na traženje novinara da komentira izjavu njemačke kancelarke Angele Merkel, koja je izrazila bojazan da bi zatvaranje njemačke granice za izbjeglice moglo izazvati nove oružane sukobe na Balkanu, Milanović je rekao da je ona vrlo oprezna u izjavama, da uvijek ima "dvije, tri linije obrane" te da ju razumije.

 "Međutim, ne može Njemačka zatvoriti granicu. Hrvatska će to uvijek napraviti puno brže od Njemačke. (Neće biti) nikakvih oružanih sukoba", rekao je Milanović u izjavi za novinare, prenosi Jutarnji list.

 Njemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je, na stranačkom skupu svoje stranke u ponedjeljak navečer, bojazan kako bi zatvaranje njemačke granice za izbjeglice moglo izazvati nove oružane sukobe na Balkanu. Kazala je da je mađarsko zatvaranje granice i preusmjeravanje izbjegličke rute preko Hrvatske i Slovenije pokazalo da "treba malo" da dođe do napetosti i sukoba.

"Ne želim biti pesimist, ali to ide brže nego što mislimo. Iz svađe nastaje sukob, a iz toga se može razviti nešto što nitko ne želi”, rekla je Merkel objašnjavajući stranačkoj bazi svoju politiku otvorenosti prema izbjeglicama te prije svega zašto bi bilo pogrešno, kako to traže dijelovi njezine stranke, da Njemačka zatvori granice.
(Fena)



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.