8.11.2015. 20:32
0
Koalicija Hrvatska raste aplauzom dočekala rezultate izlaznih anketa
Nakon objavljivanja prvih rezultata izlaznih anketa prema kojima je koalicija Hrvatska raste pod vodstvom SDP-a dobila 56 mjesta u Hrvatskom saboru, koliko i Domoljubna koalicija predvođena njihovim najvećim oponentom HDZ-om, u stožeru stranke aktuelnog premijera Hrvatske Zorana Milanovića prolomio se aplauz, ali euforije nema.

U koaliciji Hrvatska raste atmosfera je, kada su u pitanju rezultati, optimistična, ali postoji određena uzdržanost među prisutnima dok DIP ne objavi prve relevantne rezultate.

U Tvornicu kulture, gdje izborne rezultate dočekuje koalicija Hrvatska raste, pristižu pristalice i zvanice, a primjećuje se dolazak i pojedinih kandidata SDP-ovih lista. Međutim, iako svi iz koalicije očekuju pobjedu, atmosfera u stožeru još uvijek nije euforična.

Dolazak predsjednika SDP-a i premijera Hrvatske Zorana Milanovića, kao i ministara, očekuje se oko 22 sata, kada će Državno izborno povjerenstvo (DIP) objaviti prve i nepotpune rezultate izbora za osmi saziv Hrvatskog sabora. 

Ovu koaliciju čine Socijaldemokratska partija (SDP), Hrvatska narodna stranka (HNS), Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), Hrvatski laburisti – Stranka rada, Autohtona Hrvatska seljačka stranka (A-HSS), Zagorska stranka (ZS) i Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS).

(Anadolija)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.