29.11.2015. 18:46
1
Premijer Srbije saslušan u policiji: Vučić prošao poligraf
Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović saopštio je da je premijer Aleksandar Vućić na sopstveni zahtjev saslušan i da je prošao poligraf, prenosi novinska agencija Patria.

Stefanović je rekao da je Aleksandar Vučić na poligrafskom ispitivanju negirao da je učestvovao u pritiscima, ucjeni i iznudi iskaza nekadašnjeg direktora Kurira Aleksandra Kornica, i najavio da će zbog toga biti sprovedena istraga.

"Aleksandar Vučić je dobrovoljno odgovarao na pitanja i na sva pitanja odgovorio sa ne, a detektor laži pokazao je da govori istinu. Aleksandar Vučić nikada nije sreo Kornica, nije sjedio s njim bilo gdje, a ponajmanje u nekoj kafani", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Beogradu. 

Stefanović je rekao da su zbog optužbi iznesenih u listu Kurir Vučiću postavljena sljedeća pitanja: 

- Da li je ikada vidio Aleksandra Kornica, bivšeg direktora Kurira? 

- Da li se ikada sa njim sastao? 

- Da li mu je nudio novac, funkciju u stranci ili bilo šta drugo za davanje lažnog iskaza? 

"Na sva ta pitanja premijer je odgovorio sa "ne" i detektor laži je pokazao da govori istinu", rekao je Stefanović. 

On je ocijenio da je očigledno da su laži imale za cilj da destabilizuju zemlju, zbog čega će biti sprovedena istraga o tome ko je i sa kakvim ciljem iznosio takve informacije. 

"Policija će tokom dana pokušati da dođe i do Kornica i nakon podnošenja izvještaja očekujem da se Tužilaštvo izjasni", dodao je Stefanović. 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je u policiji saslušan na poligrafu o optužbama dnevnog lista Kurir da je učestvovao u iznudi i ucjenama bivšeg direktora tog lista Aleksandra Kornica. 

Stefanović je potvrdio da je policija uhapsila S.M. bivšeg pripadnika MUP-a srbije, pripadnika barske kriminalne grupe, koji je osam puta zatečen na prilazu domu porodice Vučić. 

Stefanović je rekao da da će biti maksimalno pojačana bezbjednost premijera i svih državnih funkcionera koji bi mogli biti ugroženi, javlja B92. 

(NAP)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.