2.12.2015. 16:13
0
Kosovo: Dvojici opozicionih poslanika zbog suzavca jednomesečni pritvor
Osnovni sud u Prištini odredio je danas jednomesečni pritvor opozicionim poslanicima Skupštine Kosova Ismailu Kurteshiju iz Pokreta “Samoopredeljenje” i Haxhiju Shali iz Inicijative za Kosovo, koji su u ponedeljak upotrebili suzavac kako bi blokirali rad kosovskog parlamenta.

Osnovni sud je meru pritvora dvojici poslanika odredio na osnovu sumnje da su pojedinačno počinili krivično delo “upotreba oružja ili opasnih sredstava” i “ometanje službenika u obavljanju zvanične dužnosti”, javlja Anadolu Agency.

Kurteshija i Shalu je policija privela u ponedeljak, odmah nakon skupštinske sednice, dok je istog dana priveden i poslanik “Samoopredeljenja” Fisnik Ismaili kod koga su tokom kontrole na ulazu u Skupštinu pronađene dve boce sa gasom, za koje se sumnja da su suzavac. Njemu je određen jednomesečni kućni pritvor.

Zbog nasilnog ponašanja u skupštinskoj sali, ranije su već uhapšena dva opoziciona poslanika Donika Kadaj-Bujupi, šefica poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova, i Albin Kurti, poslanik “Samoopredeljenja”. Njima je, takođe, određen jednomesečni pritvor.

Nalog za hapšenje je izdat i za Albulenu Haxhiu i Fatona Topallija, poslanike “Samoopredeljenja”. Oni još uvek nisu uhapšeni.

Opozicija, koja traži da se povuku sporazumi o zajednici opština sa srpskom većinom i o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, već gotovo tri meseca koristi suzavac kako bi blokirala rad Skupštine. 

(Andolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.