13.1.2016. 16:28
0
Obezbjeđenje beogradskog kluba na smrt pretuklo mladića
Slobodan Vukić (30) preminuo je 8. januara u Urgentnom centru u Beogradu, poslije povreda koje je krajem decembra zadobio pošto ga je pretuklo obezbjeđenje beogradskog kluba “Tilt”, javljaju beogradski mediji.

Izvor blizak MUP-u potvrdio je ovu informaciju za "Telegraf", a na Facebook profilu drug stradalog Slobodana - L. P. je objavio detalje o ovom incidentu. Evo dijelova teksta:

“Slobodan Vukić (30) je malo prije Nove godine pretučen od strane pet pripadnika obezbjeđenja kluba 'Tilt' , toliko gadno da je hitno operisan i hospitalizovan, nakon čega je pao u komu iz koje se nije probudio. Danas smo ga sahranili.

Volio je život, provod, prijatelje i jako poštovao porodicu. Ne mogu da zamislim bol roditelja koji su ga spasili od rata, da bi ga sada neke siledžije ubile u sred Beograda iz čiste obijesti. Ubili su nam prijatelja, kolegu… sina, brata! Koliko čujem, jednom će nekada biti i suđeno za nanošenje teških tjelesnih povreda, pa možda i bude osuđen (na par mjeseci), a onda će se vratiti tamo gdje je i bio. Ostala četvorica će vam večeras komandovati pred vratima ovog ili kog drugog kluba gdje da stanete, kada da uđete, da ostavite garderobu sa svojim strogim i samouvjerenim stavom – takvi su ovdje zakoni.

Zašto su ga pretukli? Ko zna! Možda im se nije dopao ton ili pogled. Možda im se nije dopalo što on ne priznaje njihov autoritet… Zar je bitno? Zar uopšte postoji ikakvo opravdanje za ponašanje kojem smo svjedoci gotovo svakog dana? Bio je običan čovjek, jedan od nas. Dokle ćemo pognute glave gledati dok nas neko maltretira? Gdje povući crtu i reći – to neću da trpim! Plaši me da nam hrabrosti nestaje… i hrabrih!“

Ovo nije prvi slučaj sa istim tragičnim ishodom. U Beogradu je 25. jula 2013. od strane obezbjeđenja brutalno ubijen Fedor Frimerman na beogradskom splavu Saund.

(Nedim Pobrić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.