22.1.2016. 11:16
0
Slovenska policija odbila primiti 15 migranata, želi ih vratiti u Hrvatsku
Slovenska policija izdvojila je 15 migranata, prispjelih među njih preko 1800 koji su u zemlju s dva vlaka ušli od sinoć u Dobovu, jer ne ispunjavaju nove kriterije koje je od četvrtka uvela slovenska vlada, te je u tijeku postupak njihova vraćanja u Hrvatsku, objavila je u petak policijska uprava Novo Mesto, zadužena za graničnu kontrolu na međunarodnom graničnom prijelazu Dobova.
Ustanovljeno je da spomenuti migranti ne ispunjavaju nove uvjete za ulazak u Sloveniju, o čemu je obaviještena i hrvatska policija, ali postupak njihova vraćanja još nije zaključen, navode u slovenskoj policiji.

 Odbijeni su migranti državljani Maroka, Sirije i Iraka, a odbijen im je ulazak jer nisu izrazili namjeru da će zatražiti azil u Sloveniji, niti u Austriiji ili Njemačkoj.

 Prema pravilima slovenske vlade koja su stupila na snagu sinoć, u Sloveniju će se propuštati samo migranti i izbjeglice koji žele dobiti azil u Austrijii i Njemačkoj, s mogućnošću da ga zatraže i u Sloveniji, a pojačana je i kontrola tzv. zelene granice, čime se reagiralo na mjere koje je u srijedu prihvatila Austrija, a predviđaju smanjenje migrantskog priljeva.

Oko 400 migranata koji su već prošli novi sustav provjere u Dobovi jutros je upućeno dalje prema austrijskoj granici.

 O mjerama koje Slovenija namjerava provoditi u režimu prihvaćanja i tranzita izbjeglica i migranata popodne će detaljnije govoriti državni tajnik za migracije u MUP-u Boštjan Šefic, a na izbjegličku krizu u Europi osvrnut će se i slovenski premijer Miro Cerar koji danas ugošćuje mađarskog premijera Vikrora Orbana, na već ranije dogovorenoj zajedničkoj sjednici dviju vlada u središtu koje su ekonomska suradnja i investicije, objavili su slovenski mediji.

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.