23.1.2016. 13:39
0
"Napipala sam u kesi ispod kćerkinog kreveta mrtvu bebu"
Obdukcija novorođenčeta koje je rodila Zaječarka A. T. pokazala je da je beba rođena mrtva. Naložen je i toksikološki pregled tijela bebe da bi se utvrdilo da li je djevojka uzela neki preparat da bi namjerno izazvala porođaj, što je eventualno moglo da izazove smrt nerođenog djeteta. A. T. se u osmom mjesecu trudnoće najvjerovatnije porodila preksinoć u svojoj kući, a mrtvo dijete pronašla je njena majka ispod kreveta.

- Još sam u šoku. Pretpostavljali smo da je u drugom stanju, s obzirom na to da je u ozbiljnoj vezi. Njen mladić je dobar dečko. Nažalost, još nisam razgovarala sa kćerkom jer nam ljekari nisu dozvolili zbog njenog zdravstvenog stanja - kaže Biljana, majka A. T.

Tog dana, kaže Biljana, njena kćerka je u više navrata išla u kupatilo. Kazala je da ima dijareju tako da ništa nije bilo sumnjivo. Međutim, majka je kasnije u sobi kćerke ugledala krvav peškir.

- Ležala je u krevetu blijeda. Uspjela sam da je nagovorim da odemo do ljekara. Palo mi je na pamet da je prokrvarila ili da je krvarenje početak spontanog pobačaja - priča majka.

Odvela je kćerku na Odeljenje ginekologije.

- Kada su mi kazali da ona mora da ostane u bolnici i da pretpostavljaju da je imala sumnjiv abortus ili da se porodila, otišla sam kući. Počela sam da raspremam njenu posteljinu na kojoj je bilo malo krvi. Kada sam počela da čistim ispod kreveta, ugledala sam šarenu kesu. Dotakla sam je i šokirala se! Strašno. Nisam imala hrabrosti da je otvorim. Odmah sam otišla u policiju i oni su došli da izvrše uviđaj - kaže ova žena.

Nije joj jasno, kaže, s obzirom na to da ima troje djece, da njena kćerka nije pustila ni glasa. Policija joj je rekla da se djevojka porodila u kupatilu, ali da je kupatilo bilo izuzetno čisto i da nigdje nije bilo ni kapi krvi.

- Ja sam uz svoje dijete, dat ću joj podršku ma šta da je bilo, bit ću svom snagom uz nju - kaže majka Biljana.

A. T. je primljena na Ginekološko odjeljenje bolnice u teškom stanju.

- Odmah smo joj dali četiri jedinice krvi i uključili potrebnu terapiju. Djevojka je sada stabilno, van životne opasnosti – kažu iz bolnice.

Medicinskom osoblju je ispričala da je rodila bebu koja nije davala znake života,piše Blic. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.