30.1.2016. 22:12
0
Djevojčice spašavale stanare iz zapaljenog solitera
U sedmospratnici na Vizantijskom bulevaru u Nišu juče oko 12.50 izbio je požar, a tragedija je spriječena zahvaljujući vatrogascima koji su evakuisali osam stanara i dvjema hrabrim djevojčicama koje su od vrata do vrata obavještavale komšije da je izbio požar.

U ovom požaru jedna osoba je zadobila opekotine, dok su ostali imali samo tegobe zbog dima. 

Kako se sumnja, vatra je izbila u stanu na šestom spratu, nakon čega su hodnici počeli da se pune gustim dimom. Teodora D. i Teodora P., koje imaju po 12 godina, videvši dim, odmah su krenule od vrata do vrata da uzbunjuju komšije. Stanari viših spratova, koji nisu uspjeli da se evakuišu, stajali su na prozorima i terasama, iz kojih je kuljao dim.

- One su nam spasle živote jer je pitanje kada bismo primjetili da je požar u zgradi. Sekunde su bile u pitanju. Bila sam s dvije ćerkice stare devet i sedam godina u stanu i bilo je strašno. Stan je počeo brzo da se puni dimom, djeca su počela da plaču - priča Valentina Stojanović. Ona je s djecom odmah izašla na terasu, odakle su ih vatrogasci evakuisali.

Kako se pretpostavlja, požar je izbio u stanu Radmile i Gorana Markovića.

- Suprug je bio kod kuće, a ja sam izašla. Pozvale su me komšije da mi kažu da dim ide iz našeg stana. Krenula sam da se vratim do stana, ali sam se zaglavila u liftu. Ne znam šta se desilo. Daj bože da je samo naš stan oštećen, a ne i stanovi komšija - kaže ona, piše Alo. rs. 

U intervenciji lokalizovanja i gašenja požara učestvovao je 21 vatrogasac, sa osam cisterni, a na lice mjesta, osim Srđana Mitrovića, načelnika Uprave za vanredne situacije u Nišu, izašao je i načelnik niške policije Ninoslav Mitić, koji je pratio rad spasilaca.

Vatrogasci su brzo ugasili požar, ali su još tri sata nakon toga dogasivali vatru i preventivno dežurali.

- Požarom su zahvaćena četiri stana. Šta je uzrok, znaće se tek nakon što bude završen uviđaj - rekao je Srđan Mitrović, načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.