25.2.2016. 15:33
0
Tenzije u Skupštini Albanije: Opozicija jajima gađala premijera Edija Ramu
Sjednica Skupštine Albanije danas je okončana tako što su predstavnici albanske opozicije jajima gađali u pravcu premijera te zemlje Edija Rame, javlja Anadolu Agency (AA).

U trenutku kada se sjednica privodila kraju, poslanici albanske opozicije okupili su se oko govornice zahtijevajući promjene u zakonu e dekriminalizaciji, a potom su bacali jaja na premijera Ramu.

Albanski premijer nije bio pogođen, a neposredno nakon incidenta je u pratnji Republičke garde napustio prostorije Skupštine.

Debata je započela zbog ponovnih parlamentarnih aktivnosti poslanika vladajuće Socijalističke partije Albanije Armanda Prenge, protiv kojeg se već nekoliko mjeseci vodi sudski proces.

Poslanici albanskog parlamenta glasali su krajem prošle godine za promjenu ustava i odobravanje dekriminalizacijskog zakona koji zabranjuje osobama s kriminalnim dosjeom obavljanje javne dužnosti. 

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.