25.3.2016. 15:58
0
Crna Gora: Za godinu dana građani predali 980 komada oružja
Trend vraćanja oružja je pratio i veličinu gradova pa je najviše oružja vraćeno u Podgorici, a zatim u Nikšiću i Baru

U Crnoj Gori, od stupanja na snagu Zakona o oružju, kroz kampanju „Poštuj život vrati oružje“, građani su dobrovoljno predali 980 komada vatrenog oružja, saopšteno je iz Upravi policije, javlja Anadolu Agency (AA).

Zakon je stupio na snagu 19. marta prošle godine, a za godinu dana građani su dobrovoljno predali 980 komada vatrenog oružja, 556 djelova oružja, 14.118 komada metaka različitog kalibra, i 147 komada minsko - eksplozivnih sredstava, najčešće ručnih bombi.

Od 980 komada dobrovoljno predatog oružja, 260 je uništeno 9. jula prošle godine, a ostatak će biti uništen istog datuma ove godine, najavljeno je iz policije.

Trend vraćanja oružja je pratio i veličinu gradova pa je najviše oružja vraćeno u Podgorici, a zatim u Nikšiću i Baru.

 
(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.