5.4.2016. 12:26
0
Srbija: Uhapšeno šest osoba zbog krijumčarenja ilegalnih migranata
U zajedničkoj akciji pripadnika MUP-a Srbije u Zaječaru i Bezbjednosno-informativne agencije, u toku prošle noći spriječen je još jedan krijumčarski kanal na regionalnom putu Paraćin - Zaječar, a tom prilikom pronađena su 34 ilegalna migranta i uhapšeno je šest osoba zbog krijumčarenja ljudi, javlja Anadolu Agency.

Kako je saopštio MUP Srbije, prilikom kontrole teretnog vozila pronađena su 34 strana državljana, od kojih je 15 maloljetno, a koji su ilegalno prešli sa teritorije Bugarske na teritoriju Srbije.

U akciji su oduzeta tri vozila, šest mobilnih uređaja i 65 hiljada evra, a uhapšeni su Z.M. (1970), D.K. (1988), R.J. (1971), N.Ž. (1969), S.M. (1982) i B.Đ. (1977), svi iz Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Uhapšenima je određena mjera zadržavanja do 48 sati, po čijem isteku će biti privedeni nadležnom tužiocu, saopštio je MUP Srbije.

(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.