14.4.2016. 20:00
0
Zagreb: Kilometarska kolona do tijela sv. Leopolda
Zagrepčani su danas formirali kolonu dugačku gotovo kilometar kako bi u Zagrebačkoj katedrali vidjeli tijelo sv. Leopolda Mandića, javlja Anadolu Agency (AA).
Tijelo hrvatskog sveca, kapucina sv. Lepolda Bogdana Mandića jučer je stiglo u Zagrebačku katedralu nakon što je bilo izloženo u bazilici sv. Petra u Rimu. 

Danas se formirala kolona vjernika dugačka gotovo kilometar i koja od katedrale seže do otprilike Ilice 10. 

Vjernici strpljivo čekaju preko sat i pol vremena kako bi imali priliku približiti se ovom poznatom hrvatskom svecu. 

Na pitanje zašto se ne uključe u kolonu bliže katedrali, jedna gospođa odgovara:

"Mi smo vjernici, nama nije teško čekati da bi vidjeli sv. Leopolda." 

Večeras je svečani ispraćaj i odlazak tijela u crkvu u zagrebačkoj Dubravi, gdje će svečevo tijelo od 15. do 17. travnja cijeli dan biti izloženo na štovanje vjernicima i hodočasnicima u crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića Svečevo tijelo jučer je dočekao velik broj vjernika na čelu sa zagrebačkim nadbiskupom i kardinalom Josipom Bozanićem. 
(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.