16.4.2016. 11:29
0
MUP Srbije: Zaplijenjena veća količina oružja u Inđiji
Policija je zaplijenila 17 pištolja i revolvera, devet uglavnom automatskih pušaka, dva "Škorpiona“, četiri ručne bombe, oko 1.500 metaka različitog kalibra, 250 grama praškaste materije, kao i veći količinu prateće opreme.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u saradnji sa policijskim upravama Sremska Mitrovica i Novi Sad, na teritoriji opštine Inđija zaplijenili su veću količinu oružja, javlja Anadolu Agency (AA). 

U saopštenju MUP-a Srbije navodi se da su prilikom pretrage placa, na kome se nalazi nedovršena kuća, policijski službenici su u zemlji na dubini od oko 40 metara pronašli plastično bure zapremine 120 litara u kojem je bila veća količina oružja. 

Tom prilikom policija je zaplijenila 17 pištolja i revolvera, devet uglavnom automatskih pušaka, dva "Škorpiona“, četiri ručne bombe, oko 1.500 metaka različitog kalibra, 250 grama praškaste materije, kao i veći količinu prateće opreme, kao što su prigušivači, optički nišani, kutije za municiju, zaštitne rukavice... 

Sumnja se da je pronađeno oružje služilo za pripremu i izvršavanje krivičnih djela. Pripadnici MUP-a intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica u vezi sa ovim slučajem. 

(Anadolu Agency)
 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.