17.4.2016. 8:34
0
Hiljade Makedonaca i sinoć na ulicama Skoplja, traže ostavku predsjednika
Građani su i sinoć izašli na ulice Skoplja kako bi prosvjedovali i izrazili neslaganje s odlukom predsjednika Đorđa Ivanova da pomiluje političare odgovorne za aferu "Prisluškivanje".

Kako javlja Tanjug, prosvjednici su se sinoć okupili ispred zgrade Specijalnog javnog tužiteljstva. Ovo je peti po redu prosvjed oporbe i građana zbog odluke Ivanova. Među prosvjednicima bio je i čelnik oporbenog SDSM-a Zoran Zaev. On je jučer poručio kako 5. lipnja neće biti izbora i kako se bitka za Makedoniju nastavlja.

Ispred makedonskog parlamenta i još nekih objekata i sinoć su bili raspoređeni pripadnici makedonske policije.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.