18.4.2016. 20:13
0
Novi detalji o ubistvu pjevačice: Jelenin ubica biće uskoro uhapšen, riječ je o psihopati natprosječne inteligencije
Nijedan ubica, bilo da je riječ o psihopati, ili profesionalcu, ne može da sakrije sve tragove zločina. Ubistvo Jelene Marjanović je vešto isplanirano, objašnjava kriminolog Zlatko Nikolić.

Nikolić dodaje da je razlog tome to što je u pitanju psihopatska struktura ubice.

"On je sigurno od prosječne do natprosječne inteligencije, s obzirom da je ubistvo očigledno vrlo pažljivo isplanirano. Ipak, naša policija neće odustati, jer posjedujemo vrlo upornu kategoriju inspektora. Nesrećne žene više nema, pa ništa ne mijenja to da li će ubica biti uhvaćen danas ili sutra, ali će se to svakako dogoditi uskoro – bolje je da istraga potraje, nego da bude optužen neko ko je nevin", napominje Nikolić, prenosi Kurir.

Nikolić dodaje da ovo ubistvo ipak više “liči” na nekoga iz Jeleninog okruženja.

"Vidjećemo da li je ubica imao pomagača, za šta, trenutno, ima indicija. Također je vrlo vjerovatno da je Jelena ubijena na nekom drugom mjestu, a onda bačena u kanal, jer koliko god ubica bio inteligentan ili perfekcionista, nikada ne bi mogao da spriječi da na mjestu ubistva ne ostane ama baš nikakav trag. Mjesto ubistva uglavnom podrazumjeva borbu sa žrtvom, a u toj situaciji niko ne može da kontroliše gdje i kakvi tragovi ostaju, pa ni da ih uništi naknadno", objašnjava Nikolić.

Inače, prodica Marjanović danas oko 12 sati napustila je porodičnu kuću u Borči. Zoran, njegov sin Uroš, kćerka Jana i otac Vladimir zajedno su izašli i sjeli u kola. Potom su se odvezli u nepoznatom pravcu, piše Avaz.

Oni nisu bili raspoloženi za razgovor sa znatiželjnim novinarima, već su se bez riječi odvezli kolima. Policiji je prijavljen pronalazak ličnih stvari nepoznate osobe na kanalu u Borči.

U blizini mjesta na kojem je pronađena sportska torbica posljednji put je viđena živa pjevačica Jelena Krsmanović Marjanović.

Anesa Agović
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.