24.4.2016. 20:48
0
Na Kosovu glasanje za srbijanski parlament proteklo mirno
Na Kosovu je u 20 časova zatvorena većina glasačkih mesta za vanredne parlamentarne izbore Republike Srbije. Operaciju prikupljanja glasova u pet centara i 16 ogranaka sprovodi Misija OEBS-a na Kosovu.

Na Kosovu je u 20 časova zatvorena većina glasačkih mesta za vanredne parlamentarne izbore Republike Srbije. Operaciju prikupljanja glasova u pet centara i 16 ogranaka sprovodi Misija OEBS-a na Kosovu, javlja Anadolu Agency (AA).

Portparol Misije OEBS-a na Kosovu, Senad Šabović je za AA potvrdio da je glasanje nakon 20 sati dozvoljeno samo na mestima gde je u to vreme bilo glasača koji su čekali u redu da glasaju. Po njegovim rečima glasanje je proteklo mirno i regularno. Zabeležen je jedino odredjen broj pritužbi na manjkavost biračkih spiskova zbog čega pojedini građani nisu mogli da ostvare svoje biračko pravo.

Prema podacima OEBS-a na Kosovu je do 18 časova glasalo 37.901 birač ili 35, 28 posto. Pravo glasa na srpskim parlamentarnim izborima na Kosovu ima 106.094 birača. 
Misija OEBS-a na Kosovu je omogućila pristup srpskim parlamentarnim izborima građanima Kosova u srpskim sredinama. U svim centrima je bilo prisutno OEBS-ovo osoblje. Centri za prikupljanje glasova bili su otvoreni od jutros u 7 do večeras u 20 časova.

OEBS je kao staratelj operacije na Kosovu, zadužen da nakon zatvaranja centara na Kosovu sakupljeni materijal odnese u Rašku i Vranje na primopredaju RIK-u na brojanje. 
Kosovska opozicija je tokom dana saopštila da je omogućavanjem održavanja srpskih izbora Vlada Kosova prekršila Ustav Kosova, dok je vršilac dužnosti ministra inostranih poslova, Petrit Selimi izjavio da Ustav nije prekršen zato što nije data dozvola zvaničnicima Republičke izborne komisije Srbije da vodi taj proces. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.