26.4.2016. 14:48
0
Svekrva ubijene Jelene Krsmanović otišla dobrovoljno u policiju da da izjavu
Zorica Marjanović, svekrva ubijene pjevačice Jelene Krsmanović otišla je danas dobrovoljno u lokalnu policiju da da izjavu.

Kako saznaje Kurir, inspektori su došli kod Marjanovića u 9.50, a pola sata kasnije, otišli su svojim kolima, dok su ih pratili Zorica i njen suprug Vladimir.

Ona je bila u policijskoj stanici 29. novembar u Beogradu i davala izjavu u svojstvu građanina, iako su neki mediji prenijeli da je ona dobrovoljno došla u stanicu.

Poslije nešto više od dva sata su je pustili i ona je sa suprugom Vladimirom otišla u Borču. Prema nezvaničnim informacijama, ona je prošla poligraf.

Jelena Krsmanović Marjanović (33) iz Borče najprije je omamljena nekim jakim sredstvom, pa onda ubijena, najvjerovatnije motkom, otkriva Kurir.

Jelena je u početku pokušala da pruži otpor napadaču, ali ga nije grebala, već udarala stisnutih šaka, pa zbog toga ispod njenih noktiju nisu nađeni tragovi ubice.

 Tokom istrage pjevačicinog ubistva, koje se dogodilo 2. aprila na nasipu u naselju Crvenka kod Borče, policija je došla do novih saznanja, čime su potvrđene sumnje da je zločin dugo pripreman.

- Pretpostavljamo da je ubica znao kada će Jelena proći nasipom. Sačekao je pogodan trenutak i prišao joj s leđa. Imao je kod sebe već pripremljenu krpu ili maramicu natopljenu nekim sredstvom za omamljivanje, verovatno hloroformom. Stavio joj je na lice, preko nosa, i pokušao da joj to ugura u usta. Šokirana i preplašena, djevojka se otimala i pesnicama pokušavala da se odbrani. Međutim, rastvor je počeo da deluje i ona je gubila dah - kaže sagovornik iz istrage i dodaje:

- Pala je na zemlju, a napadač je uzeo motku ili neki drugi tupi predmet koji je ponio i udarao je dok joj nije polomio lobanju. Potom ju je odvukao s nasipa do kanala. Moguće je da je u tom periodu Jelena još bila živa, ali bez svijesti, i da se nagutala vode, što je ubrzalo smrt, piše Kurir.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.