9.5.2016. 17:20
0
Talijanska i slovenska policija razbile grupu preprodavača droge
Talijanska policija uhitila je prošlog tjedna slovenskog državljanina s 50 kilograma kokaina, vrijednog oko dva milijuna eura, objavili su u ponedjeljak slovenski mediji.

Kako navodi Slovenska teleivzija, radi se o Kristijanu Kameniku, višestruko osuđenom za slične prijestupe u više država. Lani je uvjetno pušten iz hrvatskog zatvora u Lepoglavi, nakon što je odslužio veći dio osmogodišnje kazne zbog prodaje heroina na području Rijeke i okolice, a izrečena mu je i doživotna zabrana ulaska u Hrvatsku.

Kazne zatvora zbog ilegalne trgovine drogama izdržavao je i u Srbiji i Sloveniji, gdje ga čeka i ponovljeno suđenje zbog još uvijek nerazjašnjena četvorostrukog ubojstva u selu Tekačevo. Kao glavnoosumnjičeni za taj zločin bio je osuđen 1999. te na ponovljenom suđenju oslobođen krivnje, ali je vrhovni sud odredio treće suđenje za isti slučaj.

Ne navodeći imena, slovenska je policija u ponedjeljak objavila da je u suradnji s talijanskom policijom završila opsežnu šestomjesečnu operaciju tijekom koje je razotkrila kriminalnu skupinu koja se je bavila preprodajom droge u Sloveniji i Italiji.

Prošle je srijede u vezi s tom operacijom u Sloveniji hićeno 12 osoba u starosti od 23 do 78 godina s područja Ljubljane, Brežica i Nove Gorice, objavila je slovenska policija na konferenciji za novinare. Ukupno 19 osoba osumnjičeno je za 79 kaznenih djela u vezi s trgovinom zabranjenim drogama i stimulativnim sredstvima.

Riječ je o dobro organiziranoj kriminalnoj skupinji koja je prodavala heroin, kokain i konoplju na području Ljubljane, Nove Gorice i u Italiji, a većina je i prije bila osumnjičena ili kažnjena zbog sličnih ilegalnih aktivnosti. Tijekom istrage, potvrđeno je da je grupa u Sloveniji i Italiji prodala više kilograma heroina.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.