10.5.2016. 9:17
0
Šest osoba uhapšeno zbog trgovine ljudima s Kosova
Crnogorska policija presjekla je u ponedjeljak lanac krijumčarenja ljudi i uhitila šest osoba, po dva stanovnika Crne Gore, Rusije i Kosova, zbog sumnje da su od 2013. godine ilegalno s Kosova prebacili u zemlje Europske unije nekoliko stotina osoba.

Glasnogovornica ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore Tamara Popović rekla je da je tih šest osoba uhićeno zbog sumnje da su počinili kaznena djela stvaranja kriminalne organizacije, nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi, prenosi Tanjug.

Radi krijumčarenja, članovi ove kriminalne organizacije su od 2013. godine vrbovali, prevozili i preko Albanije dovodili u Crnu Goru stanovnike Kosova, a iz marine Luke Bar, jedrilicama prevozili do obala Italije, tvrdi Popović.

Osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, predati nadležnom specijalnom državnom tužitelju.

Crnogorska policija je, u okviru ove i prethodnih akcija, u koordinaciji s tužiteljstvom, uhitila ukupno 54 osobe zbog sumnje da su preko teritorije Crne Gore, kao tranzitne zone, izvršile krijumčarenje više stotina osoba od kojih je do sada identificirano 267, navela je Popović.

 

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.