12.5.2016. 15:28
0
Hrvatska: Merčep nepravomoćno osuđen na pet i pol godina za zločine nad srpskim civilima
Županijski sud u Zagrebu danas je, nakon četiri godine dugog sudskog procesa, nepravomoćno proglasio krivim Tomislava Merčepa za zločine počinjene nad srpskim civilima 1991. godine u Pakračkoj Poljani, javlja Anadolu Agency (AA).
Tužiteljstvo tereti Tomislava Merčepa, ratnog pomoćnika ministra unutarnjih poslova i zapovjednika tzv. "Merčepovaca", da je znao da njegovi podređeni muče, pljačkaju i ubijaju u Pakračkoj Poljani te da nije poduzeo nikakve mjere da ih u tome spriječi. 

Merčepov odred je, prema tvrdnjama tužiteljstva, na području Kutine, Pakraca i Zagreba nezakonito uhitio 52 osobe, od kojih su 43 ubili, tri se vode kao nestale, a šest ih je preživjelo mučenja i zlostavljanja. 

"Merčepovci" su tijekom Domovinskog rata bili smješteni u Pakračkoj Poljani i na Zagrebačkom velesajmu. 

Javnosti najpoznatiji zločin kojega su navodno počinili „Merčepovci“, a kojega sud nije dokazao zbog proceduralne pogreške, ubojstvo je zagrebačke obitelji obitelji Zec. 

Merčep od početka postupka tvrdio da nije kriv, a poriče i da je zapovijedao postrojbom koja se nazivala njegovim imenom.
 
(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.