21.5.2016. 12:23
0
Kosovo: Imamu iz Gnjilana 10 godina zatvora za organizovani terorizam
Osnovni sud u Uroševcu osudio je u petak na 10 godina zatvora Zekeriju Qazimija (36), bivšeg imama džamije "El kuddus" u Gnjilanu za učešće u terorističkoj grupu i regrutovanje građana Kosova za odlazak na ratište u Sirij

Osnovni sud u Uroševcu je osudio u petak na 10 godina zatvora Zekeriju Qazimija (36), bivšeg imama džamije “El kuddus” u Gnjilanu za učešće u terorističkoj grupu i regrutovanje građana Kosova za odlazak na ratište u Siriji, prenosi Anadolu Agency.

"Prvi optuženi Zekerija Qazimi proglašava se krivim za krivično delo regritovanje za terorizam i osuđuje se na zatvorsku kaznu u dužini od 8 godina, za drugo krivično delo posdrekivanje na mržnju, svađe ili za netrpeljivost po nacionalnoj, rasnoj, verskoj ili etničkoj osnovi osuđuje se na kaznu od 4 godina zatvora, dok će jedinstvena kazan za okrivljenog biti 10 godina zatvora", navodi se u presudi. 

Pored Qazimija, osuđeni su i Ilir Berisha na 8 godina zatvora, Sadat Topojoni na 7 godina i 6 meseci zatvora, Ilir Karraba na 8 godina, Burim Ballazhi na 4 godine, Jetmir Kyqyku na 4 Liridon Kabashi na 3 godine zatvora. 

Sve strane imaju pravo na žalbu Apelacionom sudu u roku od 15 dana. 


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.