24.6.2016. 22:47
0
Aleksandar Vučić: Može referendum, ali kada me neko pobijedi na izborima
Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija neće mijenjati politiku evropskih integracija, te da je referendum o tome u Srbiji moguć tek kada ga pobjede na izborima, pišu srbijanski mediji, prenosi NAP.

- Iako sam siguran da bi se građani Srbije slično izjasnili kao Britanci, siguran sam i da žele bolju budućnost, i zato ostajemo na putu EU, rekao je Vučić na vanrednoj pres konferenciji povodom ishoda britanskog referenduma.

Kako je rekao, jutros se desio najveći politički zemljotres od pada Berlinskog zida. 

On je primijetio da „Srbi vole da se dijele po velikim pitanjima“ i da bi vjerovatno glasali kao Britanci, ali je ukazao na to da su mladi u Britaniji mahom bili za ostanak u Evropskoj uniji.

Vučić je rekao da od jutros ima onih koji bi da raspisuju referendume u Srbiji i mijenjaju politiku, ali da je narod svoje rekao na izborima. 

- Kada pobijede na izborima, neka raspisuju šta hoće, ja ulicu ne priznajem. Na izborima su bili sa svih strana, narod je glasao za stabilnost, a ne za idiote, kako se to dešava u drugim zemljama, rekao je Vučić. 

On je tom prilikom dodao:

- Neće me dnevne emocije voditi. Nećemo mijenjati politiku jer je ovo ozbiljna i odgovorna politika, a ovo je vlada koja je disciplinovana, koja sprovodi teške i odgovorne mjere, koja nije imala ni jednu telefonsku sjednicu, koja ne zamajava narod, i evo, pogledajte, pala je funta, pao je i euro, ali dinar neće, jer imate ozbiljno i odgovorno rukovodstvo, rekao je Vučić. 

Kako je rekao, najgluplje je kritikovati narod.

- Možete da me pobijedite na izborima, možete da me ubijete, naveo je Vučić i ponovio da ćemo imati referendum „u roku“, godinu dana pred ulazak u EU.

Upitan da li očekuje usporavanje procesa proširenja, Vučić je rekao da ne može da prognozira, ali da očekuje da će sada krenuti „talas zaklinjanja“ da neće, ali da će svako gledati svoje interese.

- Mi nećemo nikome da se zaklinjemo. Ići ćemo dalje evropskim putem, da dostignemo njihove vrijednosti, a ostalo su političke odluke koje ne zavise od nas, poručio je Vučić.

- Srbija neće izlaziti iz tog voza koji ide u EU, neće u neki „ludački voz“, u koji bi neki drugi da je odvuku, bio je kategoričan Aleksandar Vučić.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.