4.7.2016. 9:19
0
Medicinske sestre pravile selfi s nepokretnim pacijentima i objavile na FB!
Dvije radnice somborske bolnice snimile su selfi u sobi punoj neuroloških bolesnica koje bespomoćno leže prikovane za krevete i to objavile na Fejsbuku!

Degutantna fotografija nastala je na odjeljenju neurologije, a snimila ju je Milica Vojinović Popović, zaposlena u opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru. Ona je fotografisala sebe i koleginicu Milicu Bodovinac, koja se seli iz države, tokom njenog posljednjeg dana na poslu, piše “Kurir“.

Na fotografiji, kojom su teško prekršeni medicinska etika i pravilnik bolnice i koja je zgrozila javnost, pored dvije zaposlene vide se bolesnice, a jedna od njih čak i nosi pelene. To, međutim, ove dvije medicinarke nije spriječilo da se na slici smiju. Uz fotografiju je Milica Vojinović Popović napisala je da njena koleginica poslije deset godina života „u ovoj šugavoj državi“ odlazi i da joj želi svu sreću.

Somborka koja je željela da ostane anonimna, a čija se baka liječila u toj bolnici, kaže da su medicinske radnice ovom fotografijom lišile pacijentkinje bolnice svakog dostojanstva, a posebno stručne njege.

“Nedavno je moja baka bila u toj bolnici. Umjesto tačne dijagnoze i liječenja, dobila je sredstva za smirenje i vezali su je za krevet. Da je neko moj u pozadini slike, gospođi bi stigla tužba prije nego što bi stigla da se spakuje“, kazala ona.

Dr Milan Grba, direktor bolnice, koji je od novinara saznao za fotografiju, nije krio čuđenje zbog njenog postavljanja, a i on je zgrožen onim što je vidio.

93536_capture-20160703-143633

“Pogledao sam fotografiju i najoštrije osuđujem postupak zaposlenih. Ovo etički nije korektno i uvjeravam vas da nijedna od njih nije imala saglasnost bolnice da tako nešto slika“, rekla je Grba.

On dodaje da je Milica Bodovinac već napustila tu ustanovu, a obećava da će druga zaposlena, Milica Vojinović Popović, biti propisno kažnjena.

“Imamo naš pravilnik po kojem će biti kažnjena, pokrenućemo disciplinski postupak iz ovih stopa“, dodaje Grba.

Sporna fotografija je stajala na Fejsbuku, ali je nakon poziva novinara direktoru bolnice munjevito sklonjena sa profila medicinske radnice.

(Merima Druškić/Kurir)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.