31.7.2016. 15:32
0
Tajna konavliskih brda: Nestanci turista postaju svakodnevnica
Potraga za švicarskim državljaninom koji je u četvrtak predvečer nestao na Konavskim brdima ušla je u četvrti dan. To je drugi nestanak na jugu Hrvatske ove sedmice. Na brdu Sveti Ilija na Pelješcu u utorak popodne izgubio se francuski državljanin, a njegovo tijelo pronađeno je u srijedu ujutro na obraslom i nepristupačnom terenu.

Nestanak 49-godišnjaka u četvrtak nešto prije 20 sati prijavila je supruga, a potragu otežava činjenica da švicarski državljanin, inače iskusan planinar, nema uz sebe mobitel. Čak i jutros na terenu je 25 ljudi Hrvatske gorske službe spašavanja Dubrovnik.

- Na terenu smo s 25 ljudi, dva potražna tima s psima i različitom tehnikom. Nastavljamo gdje smo jučer stali, ali nažalost nismo još ništa pronašli - rekao je Zoran Čabrilo, načelnik HGSS-a Dubrovnik, piše 24sata.hr.

Švicarac se poslije ručka na Konavoskim brdima uputio prema hotelu Epidaurus u Cavtatu u kojem je odsjeo no nije se pojavio i od tad se ne zna što je s njim.                        

Zanimljiva činjenica je da je prije par godina nestao belgijski drzavljanin, iako su ta brda od Cavtata prema Bosni i Hercegovini niska, bez velikih šumskih područja.

Neki mještani vjeruju da je Švicarac krenuo prema granici Bosne i Hercegovine, gdje je nenaseljeno i teško prohodno područje. Kako dani odmiču, ovaj nestanak dobija obrise misterije, jer niti spasiocima HGSS-a niti mještanima nije jasno kuda se zaputio turista, niti gdje bi sada mogao biti.


(Anesa Agović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.