6.8.2016. 10:02
0
Thompson dobio prekršajnu prijavu: Preglasno pjevao 'Za dom spremni'
Pjevač Marko Perković Thompson bio je glavna zvijezda koncerta 'Pobjeda za heroje - Knin za vodotoranj', koji je u Kninu održan u petak navečer kao vrhunac proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Nastup koji je prenosila i javna televizija, a tokom kojeg se iz publike povremeno moglo čuti skandiranje 'Za dom spremni', Thompson će osim po prikupljanju novca za obnovu vukovarskog vodotornja, pamtiti i po obavijesti o optužnom prijedlogu koju mu je napisala policija nakon nastupa i to zbog, kako se čini, pjevanja pjesme koja ga je početkom 90-ih godina lansirala u estradno nebo.
 
- Odmah po silasku s bine nakon kninskog koncerta, kninska policija je na putu do bakstagea iz nepoznatih razloga presrela Thompsona u namjeri da ga privede na stranu, Thompsonovo osiguranje nije to dopustilo pa su policajci kasnije došli do bekstagea da bi Thompsonu uručili OBAVIJEST o prekršaju, jer je GLASNO pjevao "ZA DOM SPREMNI", stoji u objavi na Thompsonovoj službenoj Facebook stranici, koja je osvanula u gluho doba noći, oko 3 ujutro.
 
- Cijeloj javnosti je jasno da je Thompson pjevao pjesmu "Bojna Čavoglave", koja u svom dijelu ima stih ZA DOM SPREMNI i kako logika nalaže, GLASNO, jer koliko je nama poznato ne postoji tiho pjevanje, a isto tako znamo da ta pjesma nije zabranjena, navodi se na Thompsonovom Facebooku.
 
- Ista ta policija u svojoj se prekršajnoj OBAVIJESTI poziva na članak 5. Zakona o prekršajima protiv JRM-a., koji ni u jednom djelu ne govori o pjevanju ZA DOM SPREMNI. Očito nekima smeta i Oluja i veličanstvena proslava pobjedonosne Oluje u Kninu, a i ova večer u Kninu koja je posvećena gradu heroju, Vukovaru. Je li policija svjesna što radi? Je li i ovo u svrhu izborne kampanje i u čijem interesu? I konačno, je li policija imala namjeru, svjesno izazvati kaos?, pitaju administratori Thompsonove službene Facebook stranice.
 
Uz status su objavili fotografiju obavijesti o podnošenju optužnog prijedloga, koju je Perković, kako je vidljivo, odbio potpisati iako je obavijest, s obzirom da ju je fotografirao, očito preuzeo.
 
Na dokumentu stoji da je obavijest izdana u 1 ujutro.
 
- Temeljem članka 109. a stavka 1. Prekršajnog zakona daje se pisana obavijest počinitelju prekršaja Marku Perkoviću da će se za počinjeni prekršaj protiv njega podnijeti optužni prijedlog, budući da je svojim ponašanjem ostvario obilježja navedenog prekršaja, stoji između ostalog u obavijesti u kojoj se Perkovića obavještava o pravima koja ima.
 
U obrazloženju prekršaja za koji ga se tereti navodi se sljedeće: 'Dana 05.08.2016. g. u 23,45 sati u Kninu, na stadionu NK Dinara prilikom održavanja koncerta povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti isti je glasno pjevao 'Za dom spremni', čime je počinio prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv JRM-a'.
 
Čini se da policija Thompsona tereti prema prvom stavku spomenutog članka, u kojemu piše da 'tko na javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 300 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana'.
 
Kako je izvijestila televizija N1, Thompson je Bojnu Čavoglave otpjevao čim je završio prijenos koncerta na javnoj televiziji.
 
Njihova reporterka Katarina Brečić je snimila izvedbu pjesme, a na videu se Thompsona čuje kako izgovara riječi zbog kojih je kasnije imao posla s policijom.

(Anesa Agović / SB)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.