11.8.2016. 8:37
0
Pas ugrizao policajca u policijskoj stanici, vlasnici kazna, a psu prijeti eutanazija
Vlasnica kujice pasmine staffordshirski bull terrier iz Maribora kažnjena je novčanom kaznom zbog nedoličnog ponašanja jer je odbila staviti brnjicu svojoj mezimici nakon što je ta ugrizla policajca u lokalnoj policijskoj stanici, ali kujici prijeti i eutanazija jer je utvrđeno da je do sada imala četiri opasna napada s ugrizom, tri na ljude i dva na druge pse.

Petogodišnja kujica ugrizla je 39-godišnjeg policajca za nogu. Policija tvrdi da se vlasnica psa ponašala nedolično jer nije poslušala policajce kada su joj rekli da psu stavi brnjicu i policijsku stanicu napustila je prije završetka zapisnika o incidentu. Zbog toga je kažnjena novčanom kaznom. Policija je poslije utvrdila da je pas kategoriziran kao opasan jer je imao već pet ugriza pa će morati na preodgoj, a budući da je o svemu obaviještena i veterinarska inspekcija prijeti mu da bude prisilno "uspavan".

Nije objavljeno što je vlasnica u stanic tražila od dežurnog policajca i zašto je sa sobom povela psa, ali u incidentu je nastradao policajac koji je u tom trenutku slučajno prolazio prostorom za razgovore sa strankama.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.