17.8.2016. 10:13
0
Tači: SAD su nam omogućile demokratsko Kosovo
Strateško partnerstvo Prištine i SAD omogućilo je stvaranje demokratskog kosovskog društva sa jednakim mogućnostima za sve građane koji tu žive, napisao je predsjednik Hašim Tači na svom Facebook profilu.

Bidena su sinoć na prištinskom aerodromu dočekali Tači i "zlatna olimpijka" Majlinda Kelmendi, prenosi Tanjug.

Drugi čovjek američke administracije doputovao je sa suprugom i unukom u Prištinu iz Beograda.

Inače, Priština je sva u znaku dolaska Bidena, okićena je američkim i kosovskim zastavama i portretima američkog predsjednika Baracka Obame.

Biden će se danas sastati sa kosovskim premijerom Isom Mustafom i predsjednikom Tačijem.

Tokom ceremonije koju organizuje kosovska Vlada, Biden i njegova supruga posjetit će mjesto u blizini američke vojne baze Bondstil, gde će prisustvovati svečanosti povodom imenovanju ulice u čast njegovog sina Boa Bidena (46), koji je preminuo septembra prošle godine.

Kako je najavljeno, supruga potpredsjednika Bidena posjetit će manastir Gračanicu, gdje će je dočekati vladika raško-prizrenski Teodosije.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.