17.8.2016. 13:51
0
Oglašen crveni alarm: Morski pas pliva Jadranom!
Visoko uzdignutom crvenom zastavicom i povicima da odmah izađu iz mora, spasioci na trščanskoj plaži dali su do znanja brojnim kupačima da im prijeti opasnost iz dubina.

Morskog psa uočio je ribar Alessandro Cralli (44) dok je plivao u moru. Nešto kasnije, bliski susret sa psinom imali su i supružnici Esposito.

-  Bilo je gotovo 13 sati kada smo ugledali da se površina mora nekako čudno mreška. Supruga i ja smo se tada sunčali i hvala bogu nismo bili u moru. Najprije smo ugledali crnu siluetu vrlo blizu površine, a tada i peraju kako izranja te donji dio leđa morskog psa. Izronio je na udaljenosti manjoj od dvadeset metara od plaže, a prema našim procjenama bio je dužine metar i pol do dva metra - ispričali su za 'Il piccolo' supružnici Ezio Di Francesco i Nella Esposito, koji su na godišnjem odmoru u Trstu.

Visoko uzdignutom crvenom zastavicom i povicima da odmah izađu iz mora spasioci su dali do znanja brojnim kupačima da im prijeti opasnost iz dubina.  Alarmirane su i sve interventne službe, od Lučke kapetanije do Obalne straže, koje su se bacile u potragu za neželjenim gostom, piše 24sata.hr.


(Anesa Agović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.