1.9.2016. 13:06
0
Vučić o sastanku s liderima Srba u BiH: Svi su rekli šta misle, važno očuvanje stabilnosti
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u selu Draganići na jugozapadu te zemlje, kako su predstavnici Srba u BiH već iznijeli svoja mišljenja u vezi s najavljenim referendumom, a Srbiji je najvažnije očuvanje stabilnosti, javlja Anadolu Agency (AA).

Vućić je rekao da očekuje mir i stabilnosti i da je za Srbiju najvažniji privredni rast. 

„Za Srbiju je važno da ima mir i stabilnost, očekujem ove godine privredni rast, iako to niko ne očekuje, od tri posto. To je ono što je za nas najvažnije. Uvek ćemo da razgovaramo sa ljudima iz Republike Srpske, to je nešto što je potpuno normalno“, rekao je Vučić upitan šta očekuje od današnjih razgovora sa predstavnicima bosanskih Srba u vezi s referendumom o Danu RS, zakazanom u tom dijelu BiH za 25. septembar.

Srbijanski premijer je podsjetio da su predstavnici bosanskih Srba već rekli šta su mislili i kakve su odluke donosili, a da je za Srbiju najvažnije da sačuva svoju stabilnost. 

„Za nas je važno da ljudi imaju mir i stabilnost, to je ono što je najbitnije“, poručio je Vučić. 

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom postavljanju kamena temeljca za izgradnju fabrike tekstila u selu Draganići, opština Raška. 

On je pred nekoliko hiljada prisutnih najavio razvoj Raške i novih investicija u ovaj kraj, naglasivši da Srbija po prvi put ima suficit u budžetu i da slijedi povećanje plata u javnom sektoru. 

U Raškoj će donacijom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) biti izgrađena fabrika tekstila čija je vrijednost devet miliona evra. U njoj će biti zaposleno oko 400 radnika. 

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.