14.9.2016. 18:32
0
Muškarac gurnuo djevojčicu na ulici: Zadobila povrede glave
Treći dan početka školske godine, 11-godišnja učenica doživjela je pravi horor kada ju je oko 18.50 sati, dok se vraćala kući iz škole, napao ničim izazvan 31-godišnji prolaznik M.H.

U iznenadnom nasrtaju u Zagrebu, djevojčica je zadobila srećom lakše povredeu predjelu desne sljepoočnice, a nasilni napadač vidno ‘poljuljane’ psihe priveden je u policijsku stanicu na kriminalističku obradu, piše “Jutarnji“.

“Zabušio sam se u nju. Nije bilo namjerno!”- pravdao se istražiteljima koji su ga na kraju kazneno prijavili za nanošenje tjelesnih ozljeda.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu mu je, pak, odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Prema pisanju Jutarnjeg. hr, učenica je hodala trotoarom uz OŠ Josipa Račića. U susret joj je naišao rastrojeni M.H. s ciljem, uvjereno je Državno odvjetništvo, da je ozlijedi. S obje ju je ruke snažno odgurnuo pa je curica pala na tlo udarivši prednjim desnim dijelom glave o pločnik.

Prolaznici su odmah pritekli u pomoć, a u slučaj se umiješala i policija koja je napadača privela. Prestravljenoj 11-godišnjakinji liječnička je pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

(jutarnji/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.